Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Vizitke

Nadaljuj
Vizitke - Standard
Vizitke - Standard
Nadaljuj
Vizitke - Premium
Vizitke - Premium
Nadaljuj
Vizitke - Premium 3D UV lak
Vizitke - Premium 3D UV lak
Nadaljuj
Vizitke - Premium Folija
Vizitke - Premium Folija
Nadaljuj
Vizitke - Premium Globoki tisk
Vizitke - Premium Globoki tisk
Nadaljuj
Vizitke - Sintetični materiali
Vizitke - Sintetični materiali
Nazaj

VIZITKE


 

Kaj so vizitke

Vizitke so kartice, ki nosijo poslovne informacije o podjetju ali posamezniku. Običajno vključuje ime in priimek nosilca vizitke, ime ali naziv podjetja, logotip in nujne kontaktne podatke, kot so naslov, telefonske številke, številka faksa, e-poštni naslovi in spletno mesto. V današnjem času pa vsebujejo tudi povezave do različnih družbenih medijev (facebook, tweeter, Instagram, itd..

Skozi leta so se potrebe spreminjale in nadgrajevale, zato je bila tudi funkcija vizitk drugačna. Začetki uporabe le-teh segajo že v 15.stoletje.

Obiskovalne kartice

Prvi primeri vizitk so se imenovali "Obiskovalne kartice", ki so se prvič pojavile na Kitajskem v 15. stoletju. To so bile majhne kartice, ki so jih ljudje nosili s seboj. Te kartice so opisovale, kako zanimivi oziroma pomembni so bili njihovi lastniki. Izročili so jih, ko so se želeli z osebo srečati in narediti dober vtis.

Do sredine 17. stoletja so te kartice dosegle evropsko elito. Bile so velikosti sodobne igralne karte in so pogosto imele reliefno vgravirane zlate elemente. Kartice so bile uporabljene za vse načine družbenih interakcij - od poslovnih do zasebnih srečanj.

Trgovske kartice

V 17. stoletju poštni naslovi niso bili običajni. To je predstavljalo izziv v večjih mestih, saj so ljudje težko našli iskano podjetje. Da bi rešili ta problem, so izumili "trgovske kartice". Trgovska kartica je bila običajno natisnjena na obeh straneh. Ena stran je vsebovala promocijske informacije o podjetju, na drugi strani pa je bil zemljevid z informacijo, kje je podjetje locirano.

Ker je bilo 17. stoletje v znamenju industrijske revolucije, so se tudi sodelovanja med družbo in trgovinskimi podjetji. Ljudje so potrebovali nov način, kako predstaviti sebe in svoje podjetje. To vodi do iznajdbe današnjih vizitk. Vizitka se je razvila, da nadomesti obe kartici.

Izdelava vizitk

Oblikovanje in tiskanje vizitk sta del izdelave celostne podobe podjetja in vizitke so izdelek, ki je nepogrešljiv promocijski pripomoček pri poslovanju vsakega podjetja ali ustanove.

Vizitke so ogledalo podjetja in z njimi največkrat vzpostavljamo osebni kontakt in predstavljamo svoje podjetje.

Oblikovanje vizitk

V Birografiki BORI lahko s strokovnjaki na področju oblikovanja grafičnih podob oblikujemo vam in vašemu podjetju primerne vizitke, katere bodo odraz vašega podjetja, ter bodo izražale najmodernejše trende na področju oblikovanja in tehnik tiska, ki so uveljavljene na svetovnih trgih.

Forma na vizitki mora biti čista, pregledna, logotip podjetja prepoznaven, podatki pa morajo biti konkretni in točni.

Samo tako izdelane vizitke bodo služile svojemu namenu in odražale resnost podjetja oziroma dela, ki ga opravljate.

Izbor materialov

V Birografiki BORI vam omogočamo izbor velikega nabora materialov za izdelavo vizitk, prav tako pa vam lahko zagotovimo posebne materiale po vaših željah in priporočilih vaših oblikovalcev oziroma marketinških agencij.

Izbor ustreznega materiala za vizitke je izjemno pomemben in predstavlja enega od ključnih elementov pri podobi vizitk.

Tisk vizitk

Birografika BORI s svojo najsodobnejšo tiskarsko opremo omogoča visoko kvaliteten tisk vizitk. Vizitke lahko tiskamo na klasičnih ofsetnih tiskarskih strojih, oziroma najsodobnejših digitalnih tiskarskih strojih.

Tehnika tiska je odvisna od dizajna vizitk, želenih barv ter materiala.

Širok nabor tehnik tiska nam v Birografiki BORI omogoča optimalno izvedbo tiska, ki bo zagotavljal visoko kakovost ter cenovno konkurenčnost izdelanih vizitk.

Specialne tehnike izdelave vizitk

Birografika BORI vam nudi izdelavo vizitk, kjer s specialnimi tiskarskimi tehnikami izdelave vizitk dosežemo njihovo drugačnost, s tem poudarjamo oblikovalske posebnosti, ter večamo vrednost samih vizitk in posredno celotne celostne grafične podobe podjetja.

Tovrstne vizitke se običajno izdelujejo na specialnih materialih, kjer specialnosti, kot so: slepi tisk, zlatotisk, UV lakiranje, 3D UV lakiranje itd., še bolj prihajajo do izraza.

Dodelavne tehnike izdelave vizitk

V grafični dodelavi Birografike BORI stiskane vizitke porežemo na želen končni format.

Glede na celostno podobo, oziroma zamisli oblikovalcev, pa jim lahko dodajamo razne funkcionalnosti, kot so: plastificiranje, okroglenje vogalov, luknjanje, zasekovanje, biganje itd.

Vsi ti dodatki povečujejo funkcionalno vrednost vizitk ter služijo promociji vašega podjetja. Po končani dodelavi vizitk jih vložimo v lično izdelano embalažo, ter vam jih po dogovoru dostavimo na vaš naslov.

 

 

 

SKUPINE VIZITK


 

VIZITKE - STANDARD

Vizitke, tiskane v digitalni tehniki tiska na mat oziroma sijajno premaznih materialih in v CYMK barvah.

VIZITKE - PREMIUM

Vizitke, tiskane v ofsetni tehniki tiska, z mešanimi PANTONSKIMI barvami na specialnih materialih.

VIZITKE – 3D UV lak:

Vizitke, tiskane v ofsetni tehniki tiska, parcialno lakirane s klasičnim oziroma 3D UV lakom.

 

VIZITKE – TISK S FOLIJO

Vizitke, tiskane v ofsetni tehniki tiska, obdelane s specialnimi tehnikami vročega tiska na različne metalizirane folije.

VIZITKE – GLOBOKI TISK

Vizitke, tiskane v ofsetni tehniki tiska, obdelane v tehniki globokega tiska (reliefna silhueta odtisa na vizitki) ...

VIZITKE – SINTETIČNI MATERIALI:

Vizitke, tiskane na sintetičnih materialih, tiskane z digitalno tehniko tiska, ter dodelane na digitalnih izrezovalnikih, kjer je omogočen personalni izrez posameznih vizitk.